Simpozion: Comunităţi ale dialogului – care este rolul lor în filosofia pentru copii?
În pregătirea întâlnirii anuale a reţelei SOPHIA, Departamentul de Filosofie al Facultăţii de Istorie şi Filosofie organizează simpozionul cu tema: Comunităţi ale dialogului – care este rolul lor în filosofia pentru copii? Redăm textul integral al Call-ului P4C Symposium at Babeș-Bolyai University – July 10, 2020 The Department of Philosophy at Babeș-Bolyai University (link: https://www.ubbcluj.ro/en/facultati/istorie_si_filosofie) […]
Cazul Darko Maver, între transgresare și sfârșitul artei
Mei et purto veniam suavitate, esse elaboraret no per, pri ut essent verterem accommodare. Eam ea quidam nostrum.
Despre actualitatea fenomenologiei. Interviu republicat cu Virgil Ciomoș
Interviul cu profesorul Virgil Ciomoş la scos la iveală un soi de „inactualitate” specifică a fenomenologiei. Mai mult decât atât, fenomenologia însăşi nu se supune vreunui „specific paradimatic”. Acest aspect atemporal al fenomenologiei se pliază peste reculul de care are partea aceasta în ultima perioadă în vestul Europei.
Despre mama post-moderna plugged-in, glamour-izarea cresterii copiilor si maternitatea in online. O discutie cu Adriana Teodorescu
Despre materninatea în zona online-ului, despre mămica post-modernă, una plugged-in, despre comunitățile virtuale de mămici, despre hiper-naturalizarea maternității, despre idealizarea maternității vs dezvrăjirea ei, despre glamour-izarea creşterii copiilor și multe altele.
Vizualizarea metalimbajului din browser – (de)codare și ce înseamnă să locuiești într-un calculator
Artiștii au fost ajutați de producția hardware, care le-a propus noi device-uri, iar pătrunderea în mainstream a internetului a reprezentat adevăratul salt paradigmatic.
Criza filosofiei și cum am mediat indirect duelul Zizek – Singer pe tema ecologiei
Filosofia ca ceva obsolet? Cred că este o accepție 100% greșită. Tot timpul întâlnesc oameni care îmi spun că au devenit vegetarieni întrucât mi-au citit cartea.